Tesla Cybertruck
Over de Tesla Cybertruck is al het nodige geschreven. Er worden vooral veel woorden vuilgemaakt aan het uiterlijk, dat zeker karakteristiek mag worden genoemd. Aangezien de pickup truck – het archetypische Amerikaanse vervoer – ook rap elektrificeert is het gerechtvaardigd om de vraag de stellen hoe het zit met de concurrentie.

Tesla heeft zijn belofte ingelost. Cyberpunk is van toepassing op de Tesla Cybertruck. Het is alsof het een voertuig from outer space is, dat onmiskenbaar doet denken aan de Delorean DMC-12, onder andere door het gretige gebruik van rvs. Door het radicale uiterlijk kan niet bepaald worden gerekend op onvoorwaardelijke loftuitingen. Zoals dat gaat bij Tesla wordt er niet krampachtig gepoogd om bij jan en alleman in de smaak te vallen. Het is dus goed om te weten dat er alternatieven zijn. Voor iedereen met een zwak voor de pickup truck, een voertuigklasse die vooral in Amerika immens populair is.

Bollinger B2
Een nieuwkomer op de markt. Bollinger. De twee terreinwagens die het merk biedt, een dichte en een pickup, hebben een onverzettelijk, robuust uiterlijk. Wat Defender-achtig, maar dan iets breder. De Bollinger B2 heeft twee elektromotoren die gezamenlijk goed zijn voor 451 kW (614 pk), het accupakket heeft een capaciteit van 120 kWh. Eind 2020 komt de Bollinger B2 op de markt.

Ford F150
De Ford F150 is een van de bestverkochte auto’s van Amerika. Aangezien Ford grootse elektrificatieplannen heeft, is het niet vreemd dat er een elektrische Ford F150 komt. We weten hoegenaamd niets over die pickup, behalve dan die in 2021 wordt gepresenteerd. Eén van de eerste eletrische Fords die we kunnen verwachten is de Mustang Mach-E, zonder scrupules is de naam Mustang gebruikt.

GMC
Het Amerikaanse concern General Motors (GM) heeft ook een elektrische pickup in het vooruitzicht gesteld. Waarschijnlijk wordt het een GMC. Ook bij GM is 2021 het jaar van introductie. Waarschijnlijk wordt er gewerkt met een modulaire architectuur, waardoor het een vrij eenvoudige zaak is om veel verschillende ev’s te bouwen.

Rivian R1T
Eveneens een nieuwkomer met een behoorlijk verfijnd uiterlijk. De Rivian R1T oogt anders dan de concurrentie, positief in het soms wat eenzijdige autolandschap. Met de prestaties zal het vast goed gesteld zijn, want 553 kW (754 pk), een koppel van 1.120 Nm en een accupakket van 180 kWh is bepaald niet armzalig. Vanaf eind 2020 is de Rivian R1T verkrijgbaar.

Tesla Cybertruck
Een wigvormig dak en extreem veel hoeken. Het is alsof de Tesla Cybertruck – vergeef ons de goedkope retoriek – is ontworpen met een geodriehoek. Deze ev is groot, de indruk wordt gewekt dat niks of niemand de pickup een halt kan toeroepen. Naar wens is de Cybertruck er met één, twee of liefst drie elektromotoren. Het rijbereik ligt uiteen van 400 tot 804 kilometer, wat uiteraard afhankelijk is van de gekozen configuratie. De snelste doet de sprint naar 96 km/u in 2,9 seconden. Onduidelijk is welke motorvermogens beschikbaar zijn, of waarop qua accucapaciteit kan worden gerekend. De leveringen gaat eind 2021 van start.

Beeld: Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck zijkant

Tesla Cybertruck interieur


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.