Porsche Mission E bij een wereldstad
Stukje bij beetje wordt de informatie onthuld.

De lang verwachte Tesla-concurrent is nog altijd niet op de weg te zien. Er wordt getest en de vermoedelijke specificaties zijn ook al enige tijd bekend. Maar de productie is niet van start gegaan.

Daarover heeft Albrecht Reimond, één van de Porsche directieleden die over productie gaat, uitspraken gedaan. Hij ziet Porsche als een merk dat erg goed is in het bouwen van auto’s die sterk geïndividualiseerd zijn. Ook de Porsche Mission E past daar goed tussen. Maar het model lijkt een soort tussenpaus voor Porsche. In de toekomst komt er een Premium Platform Electromobility, om samen met Audi elektrische auto’s te ontwikkelen. Het lijkt waarschijnlijk dat de grotere personenauto’s van het merk op dat platform komen te staan. De toekomst van Porsche is dan ook elektrisch, zelfs de 911 krijgt heel verantwoord de beschikking over hybrideaandrijving.

De Porsche Mission E zal vanaf 2019 worden geproduceerd, er wordt gerekend op een jaarproductie van 20.000 auto’s. Het wachten duurt voort. Porsche heeft overigens laten weten dat er nog geen orders worden geschreven voor de auto.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.