Pal voor de officiële onthulling wederom een nieuwtje over Lucid.

Wat mag het kosten, een hyperluxe en buitensporig krachtige ev? We hebben enige informatie over de prijzen van de Lucid Air.

De Dream Edition staat voor een bedrag van $ 169.000 (€ 143.540) in de prijslijsten, de Grand Touring kost $ 137.500 (€ 116.790). Denkelijk is de eerste de meest snelle uitvoering, die de standaardsprint naar 100 km/u in minder dan tweeënhalve seconde weet af te leggen. Op een later moment wordt de goedkopere – alles is relatief – Touring verwacht, die minder dan $ 100.000 (€ 85.000) zal gaan kosten. Verdere specificaties, of uitrustingsdetails zijn nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de Lucid Air de beschikking krijgt over een accupakket met een gerieflijke capaciteit van 113 kilowattuur.

Een saillant detail is dat Lucid-topman Peter Rawlinson aan de wieg heeft gestaan van de ontwikkeling van de Tesla Model S en nogal wat aan die auto heeft veranderd. Rawlinson beschouwt de Lucid Air duidelijk als een klasse hoger. De auto moet mensen uit hun (vooralsnog niet elektrische) Mercedes S-klasse krijgen, door veel luxe te bieden en een bouwkwaliteit te bieden die boven alle twijfel is verheven. Verdient de Lucid Air het predikaat premium? (Via: bloomberg.com)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.