Porsche Mission E
Verrassing! De Tesla Model S is een van de grootste concurrenten.

Alweer in 2015 werd de Porsche Mission E tentoongesteld op de IAA van Frankfurt. Een voorbode voor alle elektrische auto’s binnen de Volkswagen Groep, een aankondiging van de elektrische toekomst van het concern. Want ook Porsche wordt verregaand elektrisch.

Op de productieversie van de Porsche Mission E is het lang wachten. Tijd die Tesla in ieder geval benut om goede zaken te doen. Maar nu heeft Oliver Blume, topman van Porsche, wat meer informatie losgelaten over de performante, volledig elektrische, vierdeurs gran tourismo. In een gesprek met het Engelse autoblad Car is onder andere het prijsniveau duidelijk geworden.

De elektrische Porsche zal worden aangeboden voor de prijs van een instap-Panamera [rijtest]. Dat betekent een bedrag van ongeveer € 100.000. De Mission E moet gezien het wagenformaat, het gat dichten tussen de 911 en de Panamera. Er komen uitsluitend volledig elektrische uitvoeringen, met verschillende motorvermogens. Qua aanduidingen worden andere Porsche-modellen gevolgd; dat betekent dat er S en GTS uitvoeringen te verwachten zijn.

Het studiemodel had de beschikking over een vermogen van 441 kW (600 pk) en de mogelijkheid om met maximaal 350 kW op te laden. Dat levert Porsche-waardige prestaties op. De auto verkeert in de laatste ontwikkelingsfase, vanaf 2019 moet de Mission E dan eindelijk te koop zijn.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.