Nissan IDS concept
De Nissan Leaf gaat mee sinds 2010, hoog tijd voor een nieuwe versie van ’s werelds best verkochte elektrische auto.

De nieuwe Nissan Leaf wordt in september gepresenteerd, zo heeft Nissan officieel bekend gemaakt (twitter). De verkoop zal starten voor het einde van het jaar.

Dat is een welverdiende aflossing van de huidige Nissan Leaf, die sinds 2010 in productie is. Het uiterlijk is in die tijd maar nauwelijks gewijzigd, wel zijn er enkele technische verbeteringen doorgevoerd. Dat alles is niet zonder succes, want de Leaf is de best verkochte elektrische auto ter wereld.

Over de nieuwe Leaf is verder nog maar weinig bekend. De auto zal beschikking krijgen over een autonome rijfunctie, waarmee de auto zelf kan rijden op snelwegen maar niet van rijbaan kan wisselen. Verder kan de auto naar verwachting worden besteld met een accupakket met een capaciteit van 60 kWh, hiermee is het mogelijk om meer dan 300 km af te leggen op één lading.

Qua uiterlijk wordt verwacht dat de nieuwe Leaf is geïnspireerd op de IDS conceptauto (zie foto’s). De IDS debuteerde op de Tokyo Motor Show 2015 en is duidelijk langgerekter en krachtiger vormgegeven dan de huidige Leaf. Een stevigere uitstraling zou de nieuwe Leaf hoe dan ook goed doen. De nieuwe Leaf gaat de concurrentie aan met de langverwachte Opel Ampera-e, die eveneens een accupakket met een capaciteit van 60 kWh heeft.

Nissan IDS concept

Foto’s: de Nissan IDS Concept


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het gaat nu hard met de ontwikkeling van betaalbare EV’s die ook voor de forens interessant zijn. Mijn volgende auto word zeker een EV.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.