i3 in Protonic Blue
Hij is op de markt sinds 2013, dus hoogste tijd voor wat verbeteringen.

Life Cycle Improvement is het eufemisme wat BMW gebruikt, elders heet dat vrij ordinair een facelift. De BMW i3 is alweer op de markt sinds 2013. De i3 Concept komt zelfs uit 2011, en die “zuinige stadsauto van de toekomst” lijkt behoorlijk op de uiteindelijke i3.

Door enkele subtiele ingrepen zal de BMW i3 er weer fris bij komen te staan. Nog beter nieuws is dat de i3S de beschikking krijgt over meer vermogen, er wordt geproken van 10 tot 15 pk meer. Dat is toch mooi meegenomen en lijkt ruimschoots te volstaan. Nu al heeft de auto 125 kW (170 pk) en 250 Nm, waarmee prima sprintjes te trekken zijn. 0 – 100 km/u gaat in 7,3 s. De stabiliteitscontrole is aangepakt zodat de auto meer grip biedt op natte wegen. Zoals dat gaat bij elektrische auto’s wordt er ook doorlopend gefluisterd over steeds grotere accupakketten. Voorlopig lijkt het erop dat een upgrade op dat vlak uitblijft.

Volgens Autocar UK is er aan de voorzijde een veranderde bumper te vinden, de mistverlichting wordt dun en streepvormig en de led-verlichting wordt veranderd. De dorpels worden anders van vorm, evenals de achterbumper en verlichting aan de achterzijde. Ook worden meer kleuren beschikbaar. Verder is het mogelijk om meer two-tone kleurencombinaties te maken dan voorheen.

Het zou mooi zijn als de sprankelende kleuren die op de i8 leverbaar zijn gaan worden, ook optioneel verkrijgbaar zijn op de i3. Of dat de auto ├╝berhaupt valt te verkrijgen in een kleur die geen grijs is. Protonic Blue en zwart/wit is nu het meest uitdagende dat BMW te bieden heeft op een i3. Dat kan beslist beter.

UPDATE 29-08-2017: de vernieuwde BMW i3 (en BMW i3s) zijn bekend, meer info lees je op autoblog.nl.

Foto: een i3 in Protonic Blue


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.