De nieuwe, elektrische Hyundai. Lichtelijk retro, gebouwd op een speciaal voor de aandrijvingsvorm toegerust platform.

Hyundai 45 EV Concept

We hebben het over de productieversie van de Hyundai 45 EV Concept. Het debuut van deze auto, die Hyundai NE EV zal gaan heten is aanstaande. In 2021 wordt de nieuwe ev van Hyundai in Europa verwacht.

De Hyundai NE EV is een hatchback. De wielbasis van de auto komt overeen met een Mercedes S-klasse, terwijl het buitenformaat van de auto vergelijkbaar is met een Tesla Model 3. Dat belooft veel goeds voor de beschikbare binnenruimte. Hopelijk wordt het ontwerp niet al te zeer afgezwakt, vergeleken met de aangenaam hoekige concept car. Naar verluidt valt er te kiezen uit twee accupakketten, één met een capaciteit van 58 kWh en de andere met een capaciteit van 73 kWh. Hiermee wordt het rijbereik van de huidige generatie elektrische Hyundais overtroffen. Snelladen is met recht snelladen, het maximale laadvermogen is liefst 400 kW. Er staan momenteel weinig ultra-snelladers ter beschikking die een dergelijk hoog vermogen kunnen bieden.

De ev staat op het nieuw ontwikkelde e-GMP-platform, dat is bedoeld voor elektrische aandrijving. Een tweemotorige configuratie komt later beschikbaar, waardoor de NE EV een vierwielaangedreven auto wordt. Zelfrijden gebeurt op niveau drie, in ideale omstandigheden is ingrijpen van de bestuurder niet nodig. Eenvoudig gesteld kan de auto het rijden op de snelweg alleen af en hoeft de bestuurder zelfs geen oogje in het zeil te houden, mits de regelgeving dit toestaat.

Er wordt uitgegaan van een jaarproductie van 74.000 stuks van de Hyundai NE EV in 2021 en 89.000 in 2022. (Via: cleantechnica.com)

Beeld: Hyundai 45 EV Concept


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.