Wanneer is de auto leverbaar en wat zijn nu precies de specificaties?

Lexus UX 300e

Er is veel dat op een eerder moment bekend is gemaakt over de Lexus UX 300e. De eerste volledig elektrische auto van het Japanse luxemerk is een crossover, die tevens met hybrideaandrijving verkrijgbaar is.

De Lexus UX 300e beschikt over een vermogen van 150 kW (204 pk), wat voor een ev eigenlijk een vrij bescheiden waarde is. Het accupakket is niet bovengemiddeld groot, maar kan adequaat worden genoemd. Een capaciteit van 54,3 kWh zou goed moeten zijn voor een rijbereik van meer dan 300 kilometer, het officiële cijfer moet nog worden vastgesteld.

Wat valt er voor nieuws te melden? Welnu, de elektrische Lexus zal vanaf oktober beschikbaar zijn. De prijs komt uit op € 49.990. Apple CarPlay en Android Auto behoren tot de standaarduitrusting, handig voor eenieder die geen rem heeft op het gebruik van de smartphone. Verder zal het ook niet echt beknibbelen zijn, Lexus kennende.

Iets dat veelbelovend klinkt, maar het eigenlijk niet is, heeft de naam Lexus Oplaadservice. Dat is geen valet charging, maar eenvoudigweg een aanduiding voor de eigen laadpas en de mogelijkheid het laadpunt via Lexus te betrekken.

Concurrentie komt van de DS 3 Crossback E-Tense en de Volvo XC40 Recharge, maar ook van de aloude BMW i3.

Er wordt gehint op de komst van een Lexus op waterstof, onbekend is hoe lang daarop dient te worden gewacht. Waterstof heeft het nog altijd moeilijk als brandstof voor personenwagens.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.