Dyson-stofzuiger
Hela, die stofzuigers waren toch altijd al elektrisch? Zeker, maar er komen elektrische auto’s aan van de gekende stofzuigerfabrikant.

Als nieuwkomer is het prima mogelijk om elektrische auto’s te produceren, vraag maar aan Tesla, Streetscooter of Lightyear. De laatste twee zijn misschien niet de beste voorbeelden, maar vormen wel het bewijs dat het doorsnee nieuwe automerk deze dagen debuteert met een elektrische auto. Een uitgemaakte zaak, aangezien er volop elektrisch gereden gaat worden en een elektromotor eenvoudiger in elkaar zit dan een verbrandingsmotor.

Over de autoplannen van Dyson ging het al eerder. De fabrikant van doorwrochte, zakloze stofzuigers brengt een elektrische auto op de markt. Maar daar blijft het niet bij, uit een artikel van Financial Times blijkt dat er drie elektrische Dysons komen.

De eerste is een nichemodel die de naam van Dyson als autofabrikant moet vestigen. Om het gewicht niet te stevig te laten oplopen worden materialen als carbonfiber en kunststof gebruikt. Dat kennen we van de BMW i3. In 2020 of 2022 moet de auto op de markt komen. Het is nog nader te bepalen of Wiltshire in het Verenigd Koninkrijk, China of Singapore de productielocatie wordt. De volgende twee elektrische auto’s zullen conventioneler zijn, waarbij het de bedoeling is ze in grote aantallen te kunnen verkopen. Of de eerste een elektrisch coupĆ©etje wordt en de volgende twee een alledaagse carrosserievorm krijgen is niet duidelijk.

Dyson investeert ongeveer 2,25 miljard euro (2 miljard pond) in de ontwikkeling van elektrische auto’s.

Beeld: welbekende Dyson-stofzuiger


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.