Dit weten we over de Belgen met een elektrische auto
Een onderzoek heeft de bestuurder van een elektrische auto in België in kaart gebracht.

De bestuurders van elektrische wagens in België zijn gemiddeld 46 jaar en man. Ze leggen gemiddeld tientallen kilometers per dag af met hun elektrische wagen en 1 op de 3 laadt zijn of haar voertuig thuis op aan een normaal stopcontact. Dat blijkt uit een onderzoek dat Powerdale de afgelopen maanden in samenwerking met de VUB liet uitvoeren bij de Belgische bestuurders van een EV.

Powerdale werkte hiervoor samen met MOBI. Hun onderzoek ging afgelopen zomer van start. De resultaten van het onderzoek zijn nu beschikbaar. Ze leveren interessante inzichten als het gaat om e-mobiliteit. Een van de meest opvallende resultaten is onder meer dat 69% van de elektrische wagens in het gezin de hoofdwagen is. De bestuurders leggen met hun elektrische wagen gemiddeld 90,4 km per dag af. Ze dienen dus niet zozeer als tweede wagen of hobby-auto voor kortere afstanden. De voertuigen worden veel meer als hoofdwagen gebruikt en beschouwd.

Daarnaast zijn 83,5% van de elektrische auto’s bedrijfswagens en zou 1 op de 2 e-drivers privé dezelfde wagen aankopen. Dit zou eventueel verklaard kunnen worden door het feit dat milieuvriendelijkheid de hoofdreden is bij zowel de aankoop van een bedrijfs- als privé voertuig.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.