Wanneer kunnen we waterstofauto’s van BMW verwachten?

BMW i Hydrogen NEXT

Waterstofauto’s zijn een probaat middel om de uitstoot van een automerk te reduceren, net als elektrische auto’s en plugin hybrides dat zijn. Toevallig zet BMW in op precies deze drie vormen van aandrijving.

Vooralsnog is waterstof een weinig populaire brandstof. De liefhebber van deze alternatieve brandstof heeft slechts keuze uit twee personenwagens, de Hyundai Nexo en Toyota Mirai. De Mercedes GLC F-Cell lijkt niet aan gewone klanten te worden verkocht. Tankstations moeten in eigen land met een lampje worden gezocht, in Duitsland is het gelukkig wat beter gesteld met de verkrijgbaarheid van waterstof.

Inmiddels is meer duidelijk geworden over BMW’s die op waterstof lopen. Al jarenlang verkeren die auto’s in de ontwikkelingsfase, een fase die BMW en Toyota gezamenlijk doormaken, de beide merken werken althans samen op het gebied van waterstoftechnologie. Over een paar jaar zullen BMW’s met een brandstofcel worden geïntroduceerd; de i Hydrogen NEXT is een voorbode van de BMW X5 FCEV, die in 2022 wordt verwacht. Jürgen Guldner, die aan het hoofd staat van BMW’s waterstofdivisie, voorspelt een vreedzame coëxistentie voor de elektrische auto en waterstofauto. Voort wordt gesteld dat rond 2025 de prijzen van een auto met brandstofcel en met een fossiele motor op hetzelfde niveau zullen liggen.

Mag over ongeveer vijf jaar de doorbraak van waterstof worden verwacht? Aangezien zowel Hyundai als Toyota belooft om de productie van waterstofauto’s behoorlijk op te schalen, zou het zomaar kunnen. (Via: telegraph.co.uk)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.