Workhorse W-15
Dat alles elektrisch kan is zo langzamerhand wel duidelijk. Ook de pick-up truck ontkomt niet aan elektrische aandrijflijnen. Workhorse behoort tot de eersten in het segment.

Nieuwkomers zijn soms nodig. De Ford F150 krijgt weliswaar een hybride aandrijflijn, maar die variant van één van de meest verkochte auto’s van de Verenigde Staten laat nog op zich wachten. De Workhorse W-15 is er eerder en heeft bovendien prima specificaties.

Eerst het uiterlijk. Dat is precies zoals je verwacht van een pick-up. Utilitair en verder geen gezeur. Ten opzichte van de ontwerptekeningen is het ontwerp lichtjes afgezwakt, in het echt is de pick-up net wat hoekiger, minder gestroomlijnd en gewoon fors. De achterlichten lijken overigens op die van de eerder genoemde F150. Maar dat is eigenlijk één grote terzijde, want in deze voertuigklasse draait het niet om uiterlijk.

De technische gegevens zijn interessant. Dit is geen volledig elektrische auto, maar het komt in de buurt. Er is een accupakket met een capaciteit van 60 kWh. Daarvan wordt 45 kWh gebruikt om de levensduur verder te vergroten. Twee elektromotoren leveren elk 172 kW (230 pk). Het trekgewicht is 2500 kg. De standaardsprint van 0-96 wordt afgelegd in 5,5 s.

Na zo’n 130 km is de stroom op en wordt de range extender ingeschakeld. Die komt wonderlijk genoeg van de BMW i3 en voegt 500 km aan rijbereik toe. Ook als de auto geparkeerd is kan het accupakket nuttig gebruikt worden. Een 7,2 kW-stroomaansluiting is aanwezig en kan worden gebruikt voor alle mogelijke power tools.

Behalve van Ford wint deze W-15 het ook alvast van Tesla, ook dat laatste merk komt naar verwachting met een pick-up. Want in Amerika doe je pas echt mee als je ook een een pick-up kunt aanbieden. De W-15 kost $ 52.000. Of de auto ook in Europa aangeboden zal worden is niet bekend. (Via: cleantechnica.com)

Bob & powertool


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Oei, qua design is het idd achteruitgegaan tov. de tekeningen.
Nu zouden we kunnen zeggen dat dat niet uitmaakt bij een “Workhorse”, maar feit is dat veel pickups gewoonweg life-style producten zijn tegenwoordig. Dus het maakt heel veel uit…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.