i3
BMW is bezig met het uitbreiden van het groene gamma. Hoe zit dat met de toekomstige verkopen?

BMW CEO Harald Krueger laat er geen gras over groeien. Volgens Sueddeutsche Zeitung wil de baas van de autofabrikant een aanzienlijke toename in het aantal groene verkopen zien. Krueger hoopt in 2017 ongeveer 100.000 hybride en elektrische BMW’s te verkopen.

De verwachting is dat BMW dit jaar zo’n 60.000 groene autoverkopen boekt. Sinds het submerk BMW-i in 2013 werd opgericht zijn er al meer dan 100.000 groene BMW’s verkocht. De extra verkopen denken de Duitsers binnen te slepen door de uitbreiding van het gamma. Zo werd de i3 eerder dit jaar van een update voorzien waardoor je nu 50 procent langer kan doorrijden op een volle lading en zijn er nieuwe modellen in het verschiet. Onder andere de i8 Spyder en de i5 komen eraan.

Krueger zegt dat elektrische mobiliteit op gang komt, maar dat de revolutie nog niet ontketend is. Naast de reeds genoemde modellen komt er ook een elektrische MINI in 2019 en in 2020 een volledige elektrische BMW X3.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

i3 en i8 blijven eigenlijk de enige echt interessante modellen van bmw vind ik. Jammer dat de i8 nog geen nieuw accupakket heeft. En met die spyder maken ze niet bepaald haast
i3 zou 400 km op papier elektrisch moeten halen over 2 jaar met weer meer kWh

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.