Mogelijke Mercedes EQ
De elektrische toekomst volgens Mercedes-Benz. De komende Internationale Autoausstellung van Frankfurt staat in het teken van elektrisch sub-merk EQ.

Ook bij Mercedes-Benz ligt de nadruk deze dagen op (deels) elektrische aandrijflijnen. Afgelopen week zagen we al de Maybach Vision 6 al langskomen, HIER op Autblog, een even luxe, lange als elektrisch aangedreven carbiolet. Op de Autobeurs van Frankfurt komt Mercedes-Benz met de AMG Project One, een hypercar met hybridetechniek die is ontleend aan de Formule 1.

Onder de EQ-vlag toont Mercedes een smart showcar. Die laat zien hoe de toekomst van automobiliteit eruit ziet. Mercedes kort dat graag af met CASE; Connected, Autonomous, Shared en Electric. Het is efficiƫnt vervoer voor de grote stad, waarin het in de eerste plaats draait om mobiliteit en niet meer om het bezitten van een auto. Autodelen dus.

Verder wordt er een nieuwe conceptauto getoond. Een compact EQ-model, deze auto moet elektrisch rijden voor een grotere groep bereikbaar maken. Het is de vraag hoe concurrerend die auto in de markt wordt gezet. Gaat deze auto de concurrentie aan met de BMW i3, of met allrounders als de VW e-Golf en Hyundai Ioniq Electric. Ook komt het merk met de GLC F-Cell EQ Power, dat is een aardige mond vol voor een plugin hybride met brandstofcel.

Weten hoe die auto’s eruit zien? Op 12 september komen we meer te weten.

Beeld: Mercedes-Benz EQ-studie


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.