Tesla Model 3
Nog even en dan ontmoeten we Tesla’s nieuwste model.

Op 31 maart trekt Tesla dan eindelijk het doek van de langverwachte Model 3. We zetten de belangrijkste feiten op een rijtje zodat je helemaal op de hoogte bent.

Los Angelas.
De stad waar de onthulling plaats zal vinden. Er zullen 800 genodigden aanwezig zijn, waarvan 650 Tesla eigenaren. Deze eigenaren zijn gekozen door middel van een speciale loterij, georganiseerd door de Amerikaanse autofabrikant.

Livestream
Jawel, de onthulling is live vanuit je luie stoel te bekijken. Het evenement begint om 05:30 (1 april) Nederlandse tijd. De livestream zal te bekijken zijn via de website van Tesla.

Tesla’s prioriteitenlijst
Om diens eigen medewerkers in het zonnetje te zetten krijgen Tesla-medewerkers voorrang bij het bestellen van een Model 3. Eigenaren die al een Model S, Roadster of een Model X in bezit hebben komen ook op een prioriteitenlijst te staan, maar deze staat op een lager pitje van die van de Tesla-medewerkers. Tesla heeft wereldwijd ongeveer 15.000 mensen in dienst.

De Tesla-fans onder ons zullen 31 maart ongetwijfeld in de agenda hebben staan als een speciale dag. Is dit dan eindelijk de langverwachte, betaalbare Tesla voor de grote massa?


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Let op: Het evenement/stream begint om 8:30 PM PST dat is niet zoals in het artikel staat om 16:30 CET bij ons maar 05:30 CET (gecorrigeerd voor onze zomertijd), sochtends vroeg dus.

@lucky79: Thx heb het er even bijgezet!

Volgens mij gaan er een hele boel model 3 opgekocht worden door professionele handelaren die de auto’s gaan doorverkopen tegen een opslag aan lease maatschappijen. Tesla wordt een soort Adele.

@pomoek: ik weet niet of dat zo simpel is. Een Tesla is gekoppeld aan je MyTesla account. Bij doorverkoop moet er iets gebeuren waardoor de auto van het ene Account ontkoppeld wordt, en gekoppeld wordt aan dat van de uiteindelijke koper. En dat kan alleen Tesla. Ook een Lease-toko veranderd daar niets aan.

Het is overigens tevens de reden dat Tesla’s praktisch nooit gestolen worden want je hebt er geen ruk aan (iets waar die paar sukkels die het gelukt is een wagen te jatten omdat de sleutel nog in de auto zat, snel achter kwamen).

@fijnkonijn: Ik geloof het onmiddelijk. Vind het alleen vreemd dat er zo’n enorme belangstelling voor is terwijl er op de autofiele sites weinig over bekend is gemaakt.

@pomoek: mja, Tesla rijders zijn een beetje als Apple liefhebbers: lyrisch over de producten dus dat gaat als een lopend vuurtje. Er is een hele levendige Community.

In 2020, als de Model 3 nog steeds niet op de markt is (dit is de grootste uitdaging de het kleine merk Tesla aangaat), zullen we deze introductie als de grootste 1 april grap allertijden gaan zien.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.