Autorijden betekent natuurlijk ook die verplichte autoverzekering afsluiten. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?

Gefeliciteerd, je overweegt of hebt een nieuwe auto. Of je hebt al een auto en bent gewoon benieuwd naar wat er komt kijken bij het afsluiten van een autoverzekering. Want ook als je al een autoverzekering hebt kan dit artikel info bevatten waarvan je nog niet eerder wist dat het van belang was.

In Nederland is veruit het grootste deel van het elektrische wagenpark zakelijk. Denk aan leasemaatschappijen, maar ook ondernemers die ervoor kiezen om elektrisch te rijden. Het zijn logische ontwikkelingen binnen de actuele maatschappij waar we in leven.

Duurzamer leven komt steeds hoger op de agenda te staan. Het is dan ook logisch dat bedrijven graag willen dat het personeel in een zo groen mogelijke auto komt voorrijden. Als ondernemer heb je naast een bijdrage aan een beter milieu, ook het voordeel van een aantrekkelijke bijtelling met je zakelijke volledig elektrische auto..

In dit artikel geven we wat verdieping op het onderwerp autoverzekeringen. Want wist je bijvoorbeeld dat er een verschil bestaat tussen een auto privé rijden en een particuliere autoverzekering hebben en een zakelijke auto met dus een auto zakelijk verzekeren? En dan zitten er in die laatste categorie ook nog verschillen opgesloten. Kortom, tijd voor een stukje duiding.

Particuliere en zakelijke autoverzekering

Een particuliere autoverzekering is er op gericht om je als consument zo eenvoudig en goed mogelijk van dienst te zijn. Met een zakelijke autoverzekering komen er ook andere dingen bij kijken. Natuurlijk blijft de service net zo belangrijk. Toch zijn er andere factoren. De basis blijft hetzelfde. Dat betekent dat er keuze is uit een Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), een WA + Beperkt Casco verzekering en een WA + Volledig Casco. Aanvullende dekkingen die je vaak in combinatie met een particuliere autoverzekering ziet, komen tevens terug in een zakelijke variant met soms zelfs nog meer mogelijkheden. Denk aan pechhulp of een ladingverzekering. Pechhulp is ook beschikbaar bij particuliere verzekeringen, ladingverzekering is beschikbaar voor bestelauto’s.

Bestelauto of een personenauto?

Het grote verschil tussen een particuliere en zakelijke autoverzekering zit hem in het soort verzekering. Met een zakelijke autoverzekering kun je bijvoorbeeld een collectieve autoverzekering afsluiten. Dit is van belang als er sprake is van een wagenpark met auto’s die allemaal verzekerd dienen te worden. Daarnaast is er de standaard zakelijke autoverzekering voor het verzekeren van een zakelijke personenauto. Denk aan een Tesla Model 3 of een Nissan Leaf. En dan is er ook nog de bestelauto¬≠verzekering voor als je als ondernemer geen personenauto, maar een bestelauto gebruikt.

Voorwaarden

Net als met het afsluiten van iedere soort verzekering, is het ook met een zakelijke autoverzekering van belang dat je goed de voorwaarden leest. Zeker op dit vlak kan het zijn dat je vragen hebt over de verzekering. Bijvoorbeeld als je ook privé kilometers maakt met de zakelijke auto. Voor je een verzekering gaat afsluiten is het daarom van belang om goed te weten of alle toepassingen waarvoor jij het voertuig gebruikt worden gedekt door de verzekeraar. Niets is zo vervelend als plots voor onaangename verrassingen komen te staan. Mocht je er niet uitkomen dan kun je altijd nog contact opnemen met de desbetreffende verzekeraar. Of met een verzekeringsadviseur.Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.