Jaguar
De Britse autofabrikant werkt aan een elektrisch model. Dit moet je weten.

Het mag geen verrassing zijn dat ook Jaguar een volledige elektrische auto op de markt wil brengen. Het merk heeft op dit moment al wel een emissievrij model in huis, maar daar hebben de consumenten niet heel veel aan. Het gaat hier om de I-Type 1 Formule E-racer.

Toch is de Formule E van groot belang voor de duurzame toekomst van Jaguar. In gesprek met Autocar zegt het merk dat de eerste volledige elektrische Jag een SUV zal zijn, waarbij het model techniek vanuit de Formule E gaat meekrijgen.

De elektrische SUV moet in 2018 op de markt komen en is qua formaat iets kleiner dan de F-Pace. Het model krijgt een actieradius dat schommelt tussen de 450 en de 480 kilometer. Het platform waarop het voertuig zal komen te staan wordt gedeeld met concerngenoot Land Rover. Het merk zal op basis van dit platform ook met een eigen elektrische SUV komen.

Eerdere berichtgevingen gaven al een beetje weg dat de eerste volledige elektrische auto van Jaguar een SUV zou zijn. De Britten registreerden de naam ‘E-Pace’ en er gingen geruchten de ronde dat Jag zou werken aan een elektrische cross-over of SUV. Deze berichten bleken dus te kloppen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.