Beide auto’s delen hetzelfde platform, maar wat kosten de Hyundai IONIQ 5 en Kia EV6 eigenlijk?

Dit kosten de Hyundai IONIQ 5 en Kia EV6

Dit jaar gaan we twee mooie nieuwe auto’s uit Zuid-Korea op de markt zien komen. Het gaat hier om de IONIQ 5 van Hyundai en de EV6 van Kia. Beide elektrische auto’s komen in meerdere varianten op de markt. In de basis zijn het achterwielaangedreven auto’s.

Dit kosten de Hyundai IONIQ 5 en Kia EV6

De Hyundai IONIQ 5 begint bij 43.500 euro. Vanaf deze zomer verschijnt de Koreaan in de showroom. Voor dat geld krijg je de achterwielaangedreven IONIQ 5 met 58 kWh-batterij in de uitvoering Style. Op de prijslijst staan ook de achterwielaangedreven IONIQ 5 met 73 kWh-batterij en de vierwielaangedreven variant. Behalve de Style zijn er nog drie uitvoeringen: Connect, Connect+ en Lounge. De prijs voor de IONIQ 5 loopt op tot en met 59.700 euro voor de versie met vierwielaandrijving.

De Kia EV6 dan. Deze begint bij 44.595 euro. Je ziet dat de prijzen van de Kia en Hyundai ontzettend dicht bij elkaar liggen. Dit is de instapper met 58 kWh batterij. Het topmodel is de EV6 GT met de 77.4 kWh batterij. Deze 550 pk sterke variant kost 63.595 euro. De EV6 is vanaf september leverbaar.

Beide elektrische auto’s verschillen qua prijs niet zoveel. Het is dus vooral een kwestie van smaak. Mag het de Hyundai worden of de Kia. De keuze is aan jou.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.