Ford Mustang Mach-E '19
Wat ben je kwijt voor zo’n hippe crossover?

Ford heeft een slimme zet gedaan met hun nieuwste model, de Mustang Mach-E. Ze combineren daarmee een zeer populaire carrosserievorm (crossover) met de nieuwe standaard qua aandrijving (elektrisch) en een iconische naam om de auto te voorzien van een sportief imago: Mustang.

Voor de liefhebbers is het misschien eventjes wennen, maar op papier en op de afbeeldingen is het een overtuigende auto. Uiteraard hangt erg veel af van de prijs. Deze is bekend gemaakt en ze zijn behoorlijk competitief te noemen.

Ford Mustang Mach-E '19

De Mustang Mach-E is er vanaf 49.925 euro. Deze is voorzien van een motor met 258 pk die wordt gevoed door een accupakket van 75,7 kWh. Deze versie heeft enkel achterwielaandrijving. Wel krijg je van Ford zaken als 18” velgen en LED-achterlichten standaard. Ook kun je deze versie oprennen en sluiten via je smartphone. Op een volle accu kun je zo’n 450 km afleggen. Het is mogelijk om een 98,8 kWh sterke accu te bestellen. Deze wordt gekoppeld aan dezelfde motor. De actieradius van die versie is 600 km, maar is ook wat duurder: 58.075 euro.

Ford Mustang Mach-E '19

Een stapje hoger op de ladder staat de Mustang Mach-E AWD. Deze heeft niet alleen een motor op de achteras, maar ook op de vooras. Het totaalvermogen van die versie bedraagt 337 pk. Ook deze versie kun je krijgen met twee accupakketten. De versie met 75,7 kWh sterke accu kost 57.665 euro. Die heeft een actieradius van 420 km. Het 98,8 kWh sterke accupakket zorgt voor een range van 540 kilometer en kost 67.140 euro. Op basis van die laatste biedt Ford ook de Mustang Mach-E First Edition aan. Deze heeft een behoorlijke standaarduitrusting zoals een panoramadak en valt extra op door de kleur (Grabber Blue), 19” velgen en rode remklauwen. De First Edition is het voorlopige topmodel van de Mach-E en kost 70.940 euro.

Ford Mustang Mach-E '19

We zeggen voorlopig topmodel, want de Mustang Mach-E GT staat op stapel voor 2021. Deze onderscheidt zich met veel vermogen (465 pk), veel koppel (830 Nm) en aansprekende prestaties: van 0 naar 100 km/u is in 5 seconden achter de rug. De prijzen en leverbaarheid van de ‘GT’ worden nog bekendgemaakt. De eerste Mustang Mach-E’s komen in Q4 van 2020 naar Nederland. Als je een aanbetaling doet van 1.000 euro, krijg je ‘m als een van de eerste.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.