Mercedes eVito
Volop nieuws over elektrische Mercedessen deze dagen. Ook de Mercedes eVito heeft een prijs, uiteraard is dat een volledig elektrische uitvoering van de bekende Vito.

Er zal worden gestart met de levering van de Mercedes eVito Launch Edition. Een geschikt busje dat een prima prestatieniveau biedt. Tegenover de schaarse concurrentie is er weinig reden tot schaamte. De eVito heeft een aandrijflijn die een vermogen levert van 84 kW (114 pk). Volgens de verouderde NEDC-meetmethode komt de bestelwagen maximaal 160 kilometer ver, met een accupakket dat een capaciteit heeft van 41 kWh. De grootste concurrent is de Nissan e-NV200, die heeft een accupakket met een vrijwel gelijke capaciteit, maar komt dankzij compactere buitenmaten aardig wat verder op één acculading. Van Mercedes kunnen trouwens meer volledig elektrische bestelwagens worden verwacht.

De Mercedes eVito wordt geleverd in twee lengtes, lang en extra lang. De Launch Edition heeft een rijke uitrusting (volgens de fabrikant). Zaken als airco, een navigatiesysteem, achteruitrijcamera, een comfortzetel voor de bestuurder en een acht meter lange laadkabel zijn aanwezig. Dat komt eerder over als een minimum aan uitrusting en is ook voor een busje maar nauwelijks uitzonderlijk te noemen.

Het is mogelijk om de Mercedes eVito Launch Edition Lang onmiddellijk te bestellen, voor een prijs van € 46.720 (exclusief BTW). Vanaf juli wordt deze Mercedes bij de dealer verwacht. De eerste vier jaar is het onderhoud inclusief, hoewel iets als onderhoud sowieso binnen de perken blijft in geval van een elektrische aandrijflijn.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.