Tesla Model X
Tesla’s SUV komt er spoedig aan en hierdoor duiken af en toe weer nieuwe feitjes op. Zo is het instapmodel goedkoper dan aanvankelijk werd gedacht.

Sinds eergisteren verstuurd Tesla mailtjes naar toekomstige Model X eigenaren. Via de mail kan men een speciale pagina openen waar nieuwe informatie is opgedoken. Een toekomstige klant maakte een screenshot van de pagina en deelde deze met EVobsession. Hierdoor is onder andere de basisprijs bekend geworden en zijn er een aantal nieuwe details opgedoken. Zo zal het instapmodel, de 70D Model X, een vanafprijs krijgen van 80.000 dollar in de VS.

De Model X is standaard een vijfzitter, maar het is mogelijk om via een optie de SUV te veranderen in een zevenzitter. De zevenzit-optie kost 4.000 dollar extra. Je levert hier wel wat bagageruimte voor in, hoewel je de stoelen neer kunt klappen.

Met het Premium Upgrade Package (4.500 dollar) krijgt de Model X onder andere een HEPA-luchtfilter, geventileerde voorstoelen en kunnen de deuren automatisch worden geopend als je aan komt lopen. De 0-96 km/u tijd doet de Tesla Model X 70D in slechts zes seconden. De P90D weet in Ludicrous-modus zelfs in 3.2 seconden de 96 km/u aan te tikken. De 90D biedt meer opties ten opzichte van de 70D. Zo heeft deze versie een sportieve spoiler en rood gespoten remklauwen. De range van het instapmodel is 354 km. De P90 doet 413 km en de P90D 402 km. Tesla verwacht de Model X in het begin van 2016 uit te kunnen leveren aan de eerste klanten.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.