Chevrolet Volt
Eindelijk een lichtpuntje voor het Amerikaanse autoconcern. Zo is de Chevrolet Volt toch niet zo gedoemd als veel mensen dachten. Met een hoedtik naar Nederland.

GM heeft namelijk meer dan 100.000 exemplaren weten te verkopen van de Volt in vier jaar tijd, aldus gm-volt.com. Dit is inclusief de rebadge varianten in de vorm van de Opel en Vauxhall Ampera. De grootste markt waar Chevrolet zijn Volt wist te verkopen was natuurlijk in de VS. Zo’n 84.656 exemplaren vonden hun weg naar een eigenaar. 5.023 units gingen naar Canada.

Toen in Nederland het bijtellingsfeest voorbij was voor de Ampera, kelderde de verkopen met een bizarre 99%. Uiteindelijk zijn er 9.900 exemplaren van de Ampera gebouwd. Van alle Europese landen was -niet geheel toevallig- Nederland degene die de Ampera massaal omarmde. Ons land was goed voor 52% van alle Europese verkopen. Grofweg 4.976 Ampera’s. Daarna volgen Duitsland (1.539) en Engeland (1.250).

In 2017 zal de Volt een nieuwe facelift ondergaan. De kans dat de auto in Nederland aan zal slaan is nihil. Geen goedkope bijtelling, dus geen grote verkopen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.