Nissan Leaf
De verkoop van emissievrije auto’s gaan nog steeds goed. Toch is er een daling merkbaar onder bepaalde modellen. Waarom is dit?

De laatste verkoopcijfers vanuit de Verenigde Staten tonen een dalend beeld. De reden? Potentiƫle klanten wachten op 2016, waar veel nieuwe elektrische modellen het licht zullen zien. De huidige gevestigde orde draait nu eenmaal al een tijdje mee.

2016 belooft een veelbelovend jaar te worden op het gebied van de elektrische auto. Zo zal Tesla zijn Model X gaan verkopen en kunnen we een geheel nieuw model gaan verwachten van de Amerikanen. Ook BMW-i is druk en mogelijk komen de Duitsers in 2016 met de i5.

Een select groepje auto’s heeft geen last van de daling. Dit is de Tesla Model S, de elektrische Volkswagen Golf en de Chevrolet Spark EV. De laatst genoemde doet het erg goed in de VS. Ook Tesla kan tevreden zijn. Hoewel de Model S al een tijdje op de markt is, nemen de verkopen nog steeds toe. In november wist de Amerikaanse autofabrikant 3.133 exemplaren te slijten.

Auto’s die wel dalen zijn de BMW i3, Nissan Leaf en de Toyota Prius. Die laatste is recent nog voorzien van een facelift. Nissan voorzag de Leaf eerder dit jaar van een update, maar alsnog knallen de verkopen naar beneden. In november 2014 verkocht Nissan 2.687 stuks. November 2015 was ‘goed’ voor slechts 1.054 exemplaren. (via EVobsession)

Autoverkopen november 2015 in de VS
Autoverkopen november 2015 VS


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.