Model S
De Amerikaanse autofabrikant heeft bekendgemaakt welke maatregel zal worden getroffen.

De Superchargers van Tesla worden regelmatig gebruikt als parkeerplaats. Hierdoor kunnen andere Tesla’s niet laden. Een probleem van formaat, want Tesla heeft maatregelen genomen. CEO Elon Musk kondigde vorige week op Twitter aan dat het autobedrijf inderdaad met een tegengeluid zou gaan komen.

Wie zijn of haar Tesla niet weghaalt wanneer de auto is opgeladen krijgt te maken met een financiële heffing. Elke vijf minuten dat het elektrische voertuig blijft staan wordt er veertig cent in rekening gebracht. Als de Tesla binnen vijf minuten wordt weggehaald is er niets aan de hand. De 0,40 cent ‘boete’ wordt dan kwijtgescholden.

Je laat je auto toch ook niet staan bij een tankstation wanneer deze vol met brandstof is? Aldus Tesla in een blogpost. Het autobedrijf heeft de noodzakelijke maatregel in leven geroepen om klanten tevreden te houden. Ze willen er geen geld aan verdienen maar zien de financiële heffing als enige mogelijkheid om misbruik tegen te gaan.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Aanvulling: de maatregel geldt NIET wanneer er genoeg zuilen vrij zijn. Dus alleen als het echt druk is en mensen laten hun auto gewoon lekker staan, treedt deze maatregel überhaupt in werking. Afgerekend word bij het volgende bezoek aan een Service-centrum.

Ik vind het een goede regeling. Het is soms echt van de zotte. Vooral bij Superchargers bij Hotels of Winkelcentra laten ze de wagen gewoon lekker staan en gaan eten of shoppen. Lekker gratis en laat anderen maar de t*ring krijgen.

Gaan eten of shoppen tijdens het laden is toch geen probleem. Pas als de accu vol is wordt er van je verwacht dat je plaats maakt voor een ander. De plek bezet houden is inderdaad net zo irritant als dat een benzineauto daar staat geparkeerd.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.