Hornsdale Windfarm
Er wordt druk gebouwd, aan wat de grootse energieopslag ter wereld gaat worden.

Een grote sprong op het gebied van hernieuwbare energie. Dat is dit windmolenpark met energieopslag van Tesla, die gelijk ook de grootste van de wereld wordt. Het maakt Australië minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en vereffent de onvermijdelijke spanningspieken die windenergie oplevert. Windenergie die in grote hoeveelheden geproduceerd zal worden. De Hornsdale Wind Farm bestaat uit windmolens en een Tesla Powerpack System met een totale capaciteit van 129 megawattuur.

De werkzaamheden verlopems volgens schema. Inmiddels wordt er voor 50 MW aan energie opgewekt, dat gaat 100 MW worden als het windmolenpark in december volledig operationeel is. Hoe zoiets eruit ziet laat Tesla zien in de onderstaande timelapse, die werd geplaatst op Instagram:

On schedule to complete the largest lithium-ion battery system in the world in December

A post shared by Tesla (@teslamotors) on

Energieopslag voor stationaire toepassingen wordt ondertussen steeds gebruikelijker. Snelladers worden vaker gecombineerd met batterijpakketten, zodat de steeds talrijkere elektrische auto’s altijd op vol vermogen kunnen opladen. De thuisbatterij is bij verschillende partijen te verkrijgen en er bestaat ook zoiets als een aggregraat op batterijkracht.

Beeld: screenshot uit timelapse


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.