Tesla Supercharger Hummer H1
Om te voorkomen dat er ook maar enige verwarring ontstaat, heeft Tesla via Twitter bekend gemaakt dat de laatste ‘spyshot’ die de ronde doet op Internet niet een Tesla Model X betreft.

De auto in kwestie is wel een Hummer H1, asociaal geparkeerd bij een Tesla Supercharger. De bestuurder van de brandstofslurper geeft hiermee een dikke vinger naar de milieubewuste rijder, maar wat als Tesla zelf zo’n mastodont bouwt en deze voorziet van een elektrische aandrijflijn? Het hele stigma dat stoere, krachtige wagens een hoop geluid en geur moeten produceren zal dan in één keer om zeep worden geholpen.

Er is ruimte genoeg voor een groot accupakket en een stel dikke elektromotoren, waarmee de wagen met een enorme kracht van zijn plek wordt gesleept. Tegen deze koppelwaardes kan geen verbrandingsmotor tegenop. Het is niet voor niets dat er steeds meer Amerikaanse pick-up trucks door een tweede partij van een elektrische aandrijflijn worden voorzien. Ook Tesla zelf schijnt een elektrische pick-up in de planning te hebben. Na de Model X crossover en de pickup is een hardcore terreinwagen een mooie opvolger, of niet?

tesla twitter


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Briljant staaltje marketing van Tesla. Je niet negatief uiten over aso gedrag, en terloops je nieuwe model nog even pluggen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.