Er wordt ingezet op hybride en volledig elektrisch. Zoals deze dagen door vele merken wordt gedaan.

Maserati Ghibli van de huidige generatie

De eerste Maserati nieuwe stijl is de nieuwe Ghibli, die in 2020 op de markt komt. Het is een hybride, dus het gaat om techniek die aardig conventioneel begint te worden. Echte verandering is in 2021 op komst, in dat jaar staat de introductie van de volledig elektrische Maserati GranTurismo en GranCabrio in de planning.

Helaas is de berichtgeving van het merk met de drietand vrij summier. We krijgen niets te weten over motorvermogens of capaciteit van accupakketten. Wel wordt gesteld dat het merk zich toerust op de productie van elektrische auto’s, de fabrieken worden logischerwijs aangepast. Er wordt gewerkt met meerdere aandrijflijnen per model, dus er is keuze voor een ouderwetse verbrandingsmotor, hybride, of volledig elektrische aandrijving.

Belangrijk voor het merk is een nieuwe suv, die vanaf 2021 verkrijgbaar is. Verder is Maserati niet echt mededeelzaam over deze suv. Nog dit jaar wordt een supersportwagen verwacht, een hoogtechnologische auto die ook kan worden geleverd met een elektrische aandrijflijn.

Enfin, de modernisering van Masarati neemt haar aanvang in de jaren twintig. Hoe dat er precies uitziet, wordt in de komende jaren duidelijk.

Beeld: Maserati Ghibli van de huidige generatie


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.