Het merk wil het milieu zo min mogelijk belasten met zijn auto’s, dat is zeker.

Kia e-Soul

Nu blijft het aanbod beperkt tot de Kia e-Niro en e-Soul, meer ev’s volgen spoedig. De eerstvolgende elektrische Kia komt in 2021, terwijl 11 elektrische modellen beschikbaar zullen zijn rond 2025.

Er is sprake van een geleidelijke ommekeer naar elektrisch rijden. De inzet is om jaarlijks 500.000 ev’s te gaan verkopen en 1 miljoen milieuvriendelijke auto’s. Plugins blijven voorlopig een factor van belang.

Behalve geĆ«lektrificeerde versies van bestaande modellen, komen er ook auto’s die in zijn geheel als elektrische auto ontwikkeld zijn. Uiteraard kan hiervoor worden samengewerkt met Hyundai, dat ten dele eigenaar is an Kia. Door Hyundai is een speciaal ev-platform ontwikkeld.

Ook wordt nadacht over grootsteedse mobiliteit. Er zijn plannen voor vervoershubs, waar ev’s beschikbaar zijn om binnenstedelijk uitstootvrij te kunnen rijden. Voorts wordt werk gemaakt van autonoom rijden.

Door Kia wordt geĆÆnvesteerd in Rimac, bouwer van elektrische hypercars en toeleverancier van de autoindustrie, en ultra-snellaadnetwerk Ionity.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.