Dit is je kans om een Formule E-auto te kopen
Wellicht een mooie investering voor de toekomst.

Goed nieuws voor wie interesse heeft in een elektrische raceauto. Hou Autotrack in de gaten, want de tweedehands markt zal de komend periode overspoeld worden met afgedankte Formule E-auto’s.

Voor het nieuwe seizoen in 2019 moeten nieuwe Formule E-auto’s komen. Dat zijn nu eenmaal de regels waar deelnemende teams zich aan moeten houden. Het opnieuw opbouwen van een bestaande auto is niet toegestaan. Dit betekent dat ze of binnen een team worden gehouden, of worden verkocht. De raceauto’s hebben vier seizoenen meegedaan, maar voor het vijfde seizoen zijn nieuwe auto’s een vereiste. De tweede generatie Formule E-racers zien in 2019 het licht.

Neem je alle deelnemende auto’s in gedachte, dan kunnen er maximaal 40 op de tweedehands markt verschijnen. Er deden namelijk in totaal 10 teams mee, met elk twee auto’s. Gedurende de race werd er geswitched naar een racer met een volle batterij, omdat één auto niet voldoende batterijcapaciteit had om de race uit te rijden. De verwachting is dat je straks een afgedankte Formule E-auto kunt kopen voor een bedrag tussen de 200.000 en 289.000 dollar. Onderlinge verschillen tussen de auto’s zijn er amper. Alle auto’s zijn gebouwd op een platform van Spark Racing Technology, met batterijtechniek van Williams Advanced Engineering. (via Bloomberg)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.