Honda e
Honda heeft elektrificatieplannen en maakt vaart, maar worden het plugin-hybrides of volledig elektrische auto’s.

De Honda e is de eerste elektrische van Honda, meer modellen moeten volgen. Zes tot het jaar 2022. Het mag naar nauwelijks een verrassing heten dat er eerst vooral plugin-hybrides zullen komen, een daarvan is de nieuwe Honda Jazz. Eén nieuwe volledig elektrische auto staat op de planning. In welk segment is helaas onduidelijk.

Tom Gardner, senior vice-president van Honda in Europa: “Deze verschuiving naar elektrificatie verandert de verschijningsvorm van ons modelaanbod aanzienlijk. Onze tweemotorige hybridetechnologie raakt verspreid over het modelaanbod en brengt het batterij-elektrisch product naar de markt.” Meer hybrides, en later ook meer ev’s aldus, omdat op deze manier eenvoudigweg wordt voldaan aan de steeds strengere milieunormen.

Honda heeft verder een intentieverklaring ondertekend. Samen met energieleverancier Vattenval gaat het werken aan verduurzaming. Zo moeten ev’s opgeladen gaan worden op de meest gunstige momenten, als het stroomaanbod hoog is. Dat is nodig omdat hernieuwbare bronnen aan belang winnen, daaronder windenergie en (duurzame) waterstof. Proefprojecten gaan van start in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Verder wordt er ook ingezet op het terugleveren van energie een het net, Honda’s zullen gebruik gaan maken van V2X-technologie.

Beeld: Honda e, de eerste ev van Honda


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.