Interieur van de Porsche Taycan
De auto is er bijna. Inmiddels weten we ook hoe het interieur eruit ziet, en wat blijkt? Het wordt een echte Porsche.

Aan lange jaren van ontwikkeling van de auto, die zijn leven is begonnen als Porsche Mission E en op de weg wordt gezet als Porsche Taycan, is bijna een einde gekomen. Zoals dat gaat is de volledig elektrische Porsche stukken alledaagser geworden. De Taycan is een Porsche waarvan er meer bestaan, de auto wekt de indruk een ranker gebouwde Panamera te zijn. Maar eigenlijk is dat wat de weinig eer, met dank aan de vormgeving van voor- en achterzijde en dan met name de verlichting is het onderscheid er wel degelijk.

Op foto’s die zijn geplaatst op het Porsche Taycan Forum valt te zien wat er van het interieur kan worden verwacht. Of eigenlijk komt het neer op een spelletje zoek de verschillen met de Porsche Mission E Cross Turismo, tijdens de presentatie van die crossover is ons ook een digitale blik gegund op wat het Taycan-dashboard moet worden. Dat zou betekenen dat het dashboard geheel digitaal is uitgevoerd en rijkelijk is voorzien van veel afzonderlijke, zij het niet overdreven grote schermen. Wat opvalt aan de spionagefoto van de Taycan is dat de bestuurder de benodigde informatie krijgt opgediend op een gangbare wijze. Er is een drietal klokken, maar uiteraard kan valt er ook te kiezen voor andere weergavemogelijkheden. Het middendisplay is aan de kleine kant, wat de mogelijkheid wegneemt om de route op groot formaat te kunnen bestuderen. Waarschijnlijk krijgt ook de passagier direct voor zijn neus een informatiescherm, hoewel het nu niet duidelijk is of dit scherm in de productiefase wordt gehandhaafd.

Naar verwachting gaat de productie van de Porsche Taycan aan het einde van het jaar van start.

Beeld: spionagefoto van het interieur van de Porsche Taycan (boven) en het interieur van de Porsche Mision E Cross Turismo (onder)

Porsche Mission E Cross Turismo


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.