Audi e-tron in het donker
Binnenkijken in de eerste, volledige elektrische suv van Audi.

De suv van de toekomst is steeds vaker elektrisch, zoveel is wel duidelijk. De Audi e-tron is er binnen afzienbare tijd, hoewel plots niet meer duidelijk is wanneer de auto komt. De introductie is uitgesteld. Wel weten we alvast hoe de e-tron eruit ziet. Van buiten en van binnen. Het is een aardig generieke suv. Geen enorm vernieuwende auto, excentriek noch indrukwekkend. Een Audi zoals er velen van zijn. Zij het met een volledig elektrische aandrijflijn en geen plugin-hybride zoals de Audi Q7 e-tron ooit was.

De interieurstijl van de e-tron wordt door Audi zelf aangeduid als kubistisch. Nu valt dat wel mee, want de indeling is als vanouds logisch en alle bedieningselementen zitten op een voor de hand liggende plaats. Wel zijn er de nodige veelhoeken te vinden. Dankzij de aluminium afwerking lijkt het stuur met enige fantasie op dat van een raceauto, maar dan wel met de gebruikelijke scrollwieltjes en knoppen. Verder zijn er vooral veel schermen te vinden. Zoals in meer Audi’s het geval is. Het gehele dashboard is digitaal zoals in de betere Volkswagen, ook de klimaatregeling en uiteraard de navigatie, muziek en aanverwante onboardelektronica worden bediend met aanraakschermen. Traditionele buitenspiegels zijn vervangen voor camera’s die het beeld tonen in de deurpanelen, zuinigheidswonder VW XL1 heeft vergelijkbare spiegels.

Audi roemt verder het ruimteaanbod, want vanzelfsprekend is er genoeg plaats voor vijf in deze suv. Ook leent het binnenste van de e-tron zich zeer goed om muziek te luisteren, de isolatie is dik in orde en Bang & Olufsen levert een 3D Premium Sound System.

Audi e-tron interieur overzicht

Schermen in de Audi e-tron


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.