De organisatie van het FIA Formule E kampioenschap heeft de locatie en layout van het circuit in Peking bekend gemaakt; zes maanden voordat de eerste ronde van de elektrische GP wordt verreden.

Op zaterdag 13 september wordt de allereerste race van de Formule E verreden rondom het Olympisch Stadion van China, ook wel bekend als het Vogelnest, dat in 2008 het podium was voor de Olympische Spelen. Daarnaast is er een unieke U-vormige pitstraat met ruimtes voor toeschouwers voor een close-up zicht op de actie.

Het tijdelijke circuit van 3,44 kilometer en 20 bochten bezorgt de 20 coureurs een combinatie van scherpe bochten (late rempunten en de mogelijkheid om in te halen), uitdagende chicanes en twee rechte stukken. Omdat de oefensessie, kwalificatie en 60 minuten durende race allemaal op dezelfde dag worden gereden om de ontwrichting van het stadscentrum tot een minimum te beperken, zal het een uitdaging worden om het circuit goed onder de knie te krijgen. Spanning en sensatie gegarandeerd.

circuit peking plattegrond


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.