Teaser Polestar 2
Polestar is het merk van Volvo met uitsluitend performance-modellen die (deels) elektrisch zijn.

Verwacht T8-achtigen bij Polestar, maar dan nog sneller. Zoals de Polestar 1. Gelukkig hoeft er niet plichtmatig benzine te worden getankt, er komen ook volledig elektrische auto’s.

De eerste is de Polestar 2. De auto krijgt een aandrijflijn die een vermogen levert van ongeveer 294 kW (400 pk), het rijbereik moet uitkomen op een kleine 500 kilometer. Wat voor accupakket daarbij hoort en of deze waarden ook in alledaagse omstandigheden worden bewaarheid is uiteraard afwachten. De vraag is ook of er op drie fasen wordt opgeladen, zodat de auto in alle gevallen weer snel vol zit. Bij de concurrentie is dat (te) vaak niet het geval. De Polestar 2 heeft stijlkenmerken die we eerder zagen op de Volvo 40.2 concept car. Op het eerste voorzichtige beeld is te zien dat de achterlichten een gelijke vorm hebben, die typisch is voor het hedendaagse Volvo.

De auto wordt officieel onthuld op 27 februari, aan de vooravond van de Salon van Genève. De Polestar 2 gaat het opnemen tegen de Tesla Model 3. Een geduchte tegenstander, het is een auto waarover de eigenaren nogal tevreden zijn, met een behoorlijk hoog rijbereik.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.