Renault Twizy Urban
Het is misschien nog niet helemaal het seizoen om te zoeken naar het guitige vrijetijdswagentje, maar misschien is dit juist het moment om een slag te slaan.

De Renault Twizy. Dat is geen ongein op twee wielen, maar gewoon op vier wielen de bochten door. Met bulderende wind en gegeseld door het weer, want het rijdt echt het meest vermakelijk als er uitsluitend Switchblades zijn gemonteerd of wanneer die zelfs ontbreken. Een gebrek aan motorvermogen heeft als voordeel dat er altijd plankgas kan worden gereden, een toch niet overdreven hoge snelheid van 100 km/u is volstrekt onhaalbaar.

Er zijn liefhebbers van elektrisch rijden die zoiets hogelijk kunnen waarderen, maar er niet de nieuwprijs voor willen betalen. Gelukkig is het kleine Franse karretje alweer sinds 2012 op de markt, dus is er een vrij ruim tweedehandsaanbod. De goedkoopste van Autotrack is te vinden bij een merkdealer in Kampen. Deze oranjerode Twizy komt uit 2013 en heeft 57.122 kilometer op de teller staan. Dat is toch jaarlijks een kleine 10.000 kilometer. Enige luxe hoeft niet te worden verwacht, het gaat om de Urban-uitvoering die sowieso verstoken blijft van alle mogelijke franje. De Twizy heeft wel Switchblade-deuren met plexiglas ruiten. De auto wordt er alsnog niet winterhard van, aangezien een kachel eenvoudigweg niet verkrijgbaar is.

De vraagprijs voor deze Renault Twizy is € 4.445. Waarbij niet moet worden vergeten dat de auto een huuraccu heeft, waarvoor maandelijkse kosten in rekening worden gebracht.

Renault Twizy Urban achterzijde

Renault Twizy Urban interieur


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Je ziet ze regelmatig nu, laatst viel me op hoe smerig het interieur wordt door het winterweer. Was toch een beetje een afknapper.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.