Kevin Layden
In december werd bekend dat Ford een mega-bedrag ging pompen in groene ontwikkelingen. Dit zijn ze van plan.

De investering werd gepresenteerd als een breed concept. Het ging hier om 4.5 miljard dollar welke geïnvesteerd ging worden in groene ontwikkelingen. Speerpunten waren 13 nieuwe elektrische modellen, nieuwe onderzoeken en een speciaal snellaadnetwerk.

De man die met deze plannen aan de slag gaat is Kevin Layden. De 53-jarige Ford-veteraan werkt al 30 jaar voor het merk. In een interview met Autonews vertelt Layden in meer detail over de plannen. Zo zal het merendeel van het geld worden gestoken in de nieuwe modellen. Ook zegt Layden dat er zelfs geld buiten die 4.5 miljard wordt gebruikt voor groene ontwikkelingen. Er vinden onder andere onderzoeken plaats op de Universiteit van Michigan op het gebied van batterijen. Tevens werkt Ford met Daimler in Vancouver aan de ontwikkelingen van de brandstofcel. Het produceren van waterstof is op dit moment namelijk alles behalve milieuvriendelijk.

Verder zegt Layden dat Ford niet werkt aan een hybride met een range extender. Concurrent GM doet dit wel met de Volt en ook de BMW i3 maakt gebruikt van deze techniek. Het Amerikaanse merk blijft trouw aan diens Powersplit benzine-elektrische hybridetechniek.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.