Achterzijde van elektrische Ford van de toekomst
Een klein inkijkje in de toekomst van de Blue Oval. Ford belooft aantrekkelijke elektrische modellen.

Maar wanneer is nog even de vraag. Zoals zoveel merken zet Ford in op elektrisch rijden en plugin-hybrides, maar wordt daarmee niet overdreven veel haast gemaakt. Vooralsnog bestaan elektrische modellen hoegenaamd niet, de Ford Focus Electric is oud en hier altijd slecht leverbaar geweest. Elektrische busjes komen niet bij Ford zelf vandaan.

Dat gaat veranderen. Ford heeft alvast het eerste beeld laten zien van een volledig nieuwe elektrische auto, die is geïnspireerd op de legendarische Ford Mustang. Het is duidelijk te zien waar de inspiratie voor de achterlichten vandaan komt en verder valt er weinig te melden, het is de digitale wereld waar deze auto resideert. De ontwikkeling wordt gedaan door Ford Team Edison. Dat is een multifunctioneel team – wat dat ook moge zijn – met een vrijbrief. Er moeten op een even onconventionele als innovatieve wijze elektrische voertuigen worden ontwikkeld. Hoe dat er precies uit komt te zien blijft onduidelijk. Een ruim aantal prototypes zal worden gebruikt om uiteindelijk vorm te geven aan Fords van de toekomst. Hoe radicaal het wordt is afwachten.

Het is verder ook niet bekend in welke mate Ford bezig is met iets als autonoom rijden. Toch ook iets waar menig grote autofabrikant mee bezig is, merken als Toyota, Renault, Hyundai en Volkswagen om er een paar te noemen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als het aan de fabrikanten zelf lag gebeurde er echt helemaal niets op elektrisch gebied.
Hooguit een zoethoudertje zoals de C Zero, i Miev etc onder het mom van: zie je wel dat elektrisch niet werkt !
Om daarna weer over te gaan tot de orde van de dag, nog grotere benzineslurpers bouwen.

Daarom is het goed dat Tesla er is, die bewijst dat een elektrische auto wél goed kan presteren en nu moeten die oude fabrikanten wel al willen ze nog steeds niet echt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.