Unplugged Performance S-Apex Model S
Ofwel breed en dik. De Tesla Model S is na een aantal jaren aanwezigheid op de markt een aangenaam vertrouwde verschijning, maar tegelijk ook wat braaf.

Veel kan worden gezegd over de Tesla Model S, maar niet dat de auto weet te verbluffen door zijn uiterlijk. De Model S is een grote en indrukwekkende auto, de Model X is dat maal anderhalf. Dat betekent dat er dankbaar werk verricht kan worden door de betere tuner, aangezien men bij Tesla zelf niet terecht kan voor een scherper uiterlijk.

Unplugged Performance is hierin aardig rigoureus te werk gegaan. Zij hebben van een Tesla Model S P100D een widebody-uitvoering gemaakt, de Model S wordt dan een S-APEX. Maakt dit de auto tot een toonbeeld van patsergedrag, of is dat wat veel gezegd? Een bredere auto betekent dat er grotere wielen gemonteerd kan worden, aan de achterzijde is de breedte van de banden 335 mm. Er is dus erg veel grip voorhanden. Het remsysteem is aangepast en lichter dan normaal. De auto weet de sprint van 0 naar 60 mph (96 km/u) in 2,3 s te slechten. Marginaal sneller dan een standaard Model S P100D.

Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van kostbare materialen en vanzelfsprekend betekent dat de toepassing van carbon, dat naar wens zichtbaar is of in de carrosseriekleur wordt gespoten. Ook de wielen zijn van carbon. Het interieur is rijkelijk voorzien van alcantara.

Het is de bedoeling dat iedere S-APEX aan de wensen van zijn eigenaar voldoet. Niet één auto moet hetzelfde zijn, het hoeft overigens niet noodzakelijk een Model S P100D te zijn. De aanpassingen worden verder duur betaald, $ 50.000 (circa € 44.000) is het minimumbedrag. De Tesla Model S moet zelf worden meegenomen. Unplugged Performance is op alle markten waar Tesla verkoopt actief.

De Unplugged Performance S-APEX P100D Tesla Model S is te zien op de SEMA Show in Las Vegas. De welbekende tuningbeurs.

Unplugged Performance S-Apex Model S achterkant

Unplugged Performance S-Apex Model S interieur

Meer foto’s op autoblog.nl.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.