Wat is er beter dan een glazen dak? Een open dak natuurlijk!

Het is zomer en bij sommigen leidt dat tot een sterke aandrang om eindelijk (weer eens) een cabrio te bezitten. Wat nu als die elektrisch en tegelijk ook voldoende praktisch moet zijn, met plaats voor vier inzittenden? Geen autofabrikant die zoiets biedt.

Gelukkig zijn er bedrijven die een ombouw verzorgen. Wat Baur ooit deed met BMW 3-serie’s doet Newport Convertible Engineering (NCE) met een Tesla Model 3. De elektrische verkoopknaller blijkt ook als cabrio levensvatbaar. Dat het een weinig gracieuze ev is, moet op de koop worden toegenomen.

We zien een Tesla Model 3 met nog altijd vier deuren en een wat ontsierende rolbeugel. De auto lijkt weinig ingrijpend te zijn veranderd, behalve dan dat het dak ontbreekt. Het dak is overigens als vanzelfsprekend een softtop.

De ombouw is nogal aan de prijs, Newport Convertible Engineering verlangt hiervoor een bedrag van $ 29.500 (€ 27.000), of $ 39.500 (€ 36.160) wanneer de voorkeur uitgaat naar een elektrisch bediende kap. Voor de conversie wordt twee maanden tijd genomen. Daarbij is het de vraag of de auto terug in ontvangst kan worden genomen met onverminderd goede rijeigenschappen, aangezien bij een cabrio de stijfheid van de carrosserie vaak wat matig is.

Misschien is het toch gunstiger om naar een Smart EQ Fortwo Cabrio om te zien, of anders een Renault Twizy. Wanneer het echt wat mag kosten, een Tesla Model S is er ook in een cabrio-uitvoering van Newport Convertible Engineering.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.