McLaren
Een volledige elektrische en stoere speelgoedauto van de Britse sportwagenfabrikant.

Een van de doelstellingen uit McLarens businessplan TRACK 22 is de ontwikkeling van een volledig elektrisch aangedreven supercar (EV) in de Ultimate Series. In de aanloop naar die mijlpaal is er een volledig elektrisch aangedreven McLaren P1 opgedoken, die wordt aangeboden aan een zeer selecte groep klanten. Jongens of meisjes die namelijk jonger zijn dan zes jaar.

De P1-speelgoedauto verschilt op een belangrijk punt van zijn grote broer: het model heeft een centrale bestuurderspositie, net zoals de iconische McLaren F1. Het miniatuur heeft vrijwel alle kenmerken van een echte McLaren. Denk aan bijvoorbeeld de bijzondere vleugeldeuren.

Met een druk op de startknop wordt de elektrische P1 tot leven gewekt. De verlichting gaat aan de ‘airconditioning’ kan bediend worden. Een MP3-speler zorgt voor vertier onderweg en is voorgeprogrammeerd met diverse op de doelgroep gerichte deuntjes. Verkeerd geparkeerd? Naast drie versnellingen vooruit beschikt de nieuwste McLaren over een achteruitversnelling om zonder parkeerschade de blokkenhoek te verlaten. De speelgoedauto is enkel verkrijgbaar in de kleur Volcano Yellow.

Dit najaar staat het kleine autootje in de showroom van Louwman Exclusive. De prijs is nog niet bekend.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.