Hyundai Ioniq Electric tuning
Dat klinkt als pimp my ride en dat is niet geheel bezijden de waarheid.

De gemiddelde elektrische auto gaat er beslist op vooruit als er een sportvariant van wordt gemaakt, na een krachtkuur staat er ineens geen muesliauto meer. Hyundai heeft een poging gewaagd en is aardig rigoureus te werk gegaan om de Ioniq dikker te maken. De auto doet dan ook mee aan de Amerikaanse competitie “2018 Search for the Ultimate Street Car”.

De auto is verlaagd, verbreed en heeft aangepaste remmen van Wilwood. De zwarte kleur en zwarte velgen zijn ook goed voor de street credibility. Maar het is niet alleen maar uiterlijk vertoon. De elektromotor is geleend van de Kona, dat betekent een vermogen van 150 kW (204 pk) en een koppel van 395 Nm. Maar er zijn meer technische aanpassingen gedaan, er is een limited slip differentieel gemonteerd en de koeling van zowel de elektronica als het accupakket is verbeterd.

Gewoon om te laten zien dat het kan, blijkbaar. Plannen om deze uitvoering van de Ioniq in productie te nemen zijn er niet. Wel komt er mogelijk een andere sportieve uitvoering, de Ioniq N.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.