De elektrische Volkswagens volgen elkaar in rap tempo op. Er is een enorme verscheidenheid, het modelaanbod is breed. Uiteraard wordt telkens het gestandaardiseerde MEB-platform gebruikt.

Van de Volkswagen ID.3 is het via de ID.4 naar de ID.6 gegaan. Eenvoudig en voor de hand liggend; ID staat voor een model met elektrische aandrijving, het nummer verwijst naar de grootte van de auto. Telkens wordt hetzelfde platform gebruikt, het MEB-platform dat door Volkswagen is ontwikkeld voor elektrische auto’s van velerlei formaat van het eigen merk en stalgenoten. Dat zorgt voor een gigantisch schaalvoordeel.

De Volkswagen ID.6 is nogal groot. Vanuit een Amerikaans oogpunt is fullsize wellicht schromelijk overdreven, maar het Europese perspectief is anders. Er staat heus een auto met het formaat van een Volkswagen Touareg, klein is anders. Specificaties ontbreken. De nieuwe ev is echter gebaseerd op concept Volkswagen ID.Roomzz. Deze auto, toen nog met schuifdeuren, heeft een accupakket van 82 kWh. Hoewel eerder ook is gesproken van een motorvermogen dat ligt op 225 kW of 300 kW (respectievelijk 307 pk of 409 pk) en accupakketten met capaciteiten tussen de 77 kWh en 111 kWh. Zonder twijfel is het nimmer een kwestie van beknibbelen, tenzij de instapversie een regelrecht lokkertje blijkt te zijn.

Qua uiterlijk is het een typische Volkswagen. Groot en volstrekt niet aanstootgevend, slechts een gewelfde heuplijn zorgt voor enige sjeu.

De officiƫle onthulling van deze Volkswagen ID.6 volgt aan het einde van het jaar. Meer beeld HIER via Autoblog.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.