VW ID Crozz II
Volkswagens elektro-offensief is in aantocht, en hoe.

Veel merken hebben grootse plannen op het gebied van elektrisch rijden. Mercedes-Benz komt met het submerk EQ, BMW i is al enige jaren een vaste waarde en bij Volkswagen is het I.D. dat hoge ogen moet gaan gooien. Eerder berichtten we al over het elektroplan, met daarin de vijf I.D-modellen die op komst zijn. Nu is er wat meer bekend over de I.D’s (idee├źn?).

Op de IAA in Frankfurt toont Volkswagen de I.D. Crozz II. Een crossover op dikke 21″ wielen en in een opvallende rode kleur. Voor meer instapgemak ontbreken de B-stijlen en hebben de achterpassagiers schuifdeuren tot hun beschikking. Het interieur is lounge-achtig en alle bedieningsintrumenten zijn digitaal. De productieversie moet min of meer gelijk worden aan deze conceptauto. Vierwielaandrijving – of 4Motion om in VW-termen te spreken – is aanwezig, zodat dit geen bluf-suv is. De auto heeft een vermogen van 225 kW (306) pk en loopt 180 km/u. Dat laatste doen niet veel elektroauto’s na. De grootte van het accupakket is niet bekend gemaakt, maar er wordt een rijbereik van maximaal 500 km beloofd, gemeten volgen de NEDC-norm. Snelladen kan met maximaal 150 kW. Veelbelovend, maar het is afwachten met wat voor cijfers VW komt voor de productieversie.

De I.D. Crozz II is namelijk het studiemodel dat uiteindelijk de I.D. Crozz wordt, de laatste komt in 2020 op de markt. Eerder dat jaar kan de eerste VW I.D. worden verwacht, deze compacte hatchback heet eenvoudigweg I.D. De I.D. Buzz, de elektrische interpretatie van VW’s oerbus, wordt beloofd voor 2022. Interessante tijden dus bij het merk dat nu gekend wordt van voorspelbare elektrische uitvoeringen van de verkooptoppers; de e-Golf en de e-Up.

Meer beeld van de I.D. Crozz II? Dat is HIER te vinden op Autoblog.

VW ID Crozz interieur


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.