Kia Soul EV
Stiekem was de vorige alweer best lang op de markt.

Het is een auto met een aangenaam vierkant voorkomen, de Kia Soul EV. Boven alles een praktische auto die er allesbehalve verkeerd uitziet. De auto is al weer enige jaren onder ons, dus het is de hoogste tijd voor een opvolger. Die presenteert Kia op de Los Angeles Motor Show. De auto heeft nu een wat doortastender uitstraling gekregen en kijkt lichtelijk intimiderend de wereld in dankzij geknepen lichteenheden aan de voorzijde.

Hoewel er over het exacte rijbereik nog geen uitspraken kunnen worden gedaan, zijn de specificaties alvast veelbelovend. De aandrijflijn is direct overgenomen van de Kia e-Niro en de Hyundai Kona Electric. Het motorvermogen bedraagt 150 kW (204 pk) en het koppel is een gerieflijke 395 Nm. Het accupakket heeft een capaciteit van 64 kWh. Een CCS-snellaadaansluiting is altijd aanwezig. Een afstand van vierhonderd kilometer afleggen voordat de (snel)lader wordt opgezocht, moet geen enkel probleem zijn.

Verder biedt de Kia Soul EV alles wat redelijkerwijs van een nieuwe auto kan worden verwacht. Een 10 inch touchscreen bijvoorbeeld, met Android Auto en Apple Carplay-integratie, een intelligente cruise control met stop en go-functie en een lane keeping-assistent. Ook aan de voorzijde is led-verlichting aanwezig. De 17″-velgen zijn speciaal ontworpen voor de elektrische uitvoering. Dat is niet gedaan om spotters van elektrische auto’s te behagen. De velgen behoorlijk zijn behoorlijk dicht, een beproefd middel om het verbruik verder te drukken.

De verkoop in Europa gaat van start in de eerste helft van 2019. Meer over de nieuwe Kia Soul is te lezen op Autoblog.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.