Mercedes eSprinter
De bestseller/besteller van Mercedes is officieel onthuld. Dus dat betekent dat we weten hoe de aandrijflijn in elkaar steekt.

Er worden nog altijd vrij weinig bestelbussen verkocht met elektrische aandrijflijnen. Dat verandert vanzelf als de beschikbaarheid van elektrische bussen beter wordt. Een van de merken die het vrachtverkeer elektrificeert is Mercedes, dat momenteel proeven houdt met een elektrische vrachtwagen en bovendien met elektrische bestelwagens komt van alle formaten.

De eerste is de Mercedes-Benz eVito, die elektrische bus komt er nog dit jaar. Een andere volledig elektrische Mercedes bus is de eSprinter. Waarvan de specificaties bekend zijn. De auto krijgt de beschikking over een aandrijflijn met 84 kW (114 pk) en een koppel van 300 Nm, waarbij Mercedes de kans niet onbenut laat om te vermelden dat dit precies evenveel is als de instap-diesel. Er komen accupakketten beschikbaar met een capaciteit van 55 kWh en 41 kWh. In eerstgenoemde configuratie wordt gerekend op een rijbereik van 150 km, terwijl het rijbereik met het andere accupakket ongeveer 114 km is. Het is kiezen of delen. Met het grotere accupakket is het laadvermogen circa 900 kg, terwijl dit met het kleinere accupakket 1040 kg is.

Opladen bij het publieke laadpunt is mogelijk op een fase, het maximale laadvermogen is 7,2 kW. Ook een snellaadaansluiting is aanwezig. Vanaf 2019 is de Mercedes eSprinter beschikbaar.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.