Dit is de volledig elektrische Frauscher Mirage Air
Een boot hoeft echt geen slurpende diesel of benzinemotor te hebben.

Het hebben van een grote boot is een dure hobby. Niet alleen de aanschaf, maar ook het onderhoud en parkeerkosten kunnen er flink in harken. Om nog maar te zwijgen over het verbruik van diesel of benzine als je een middagje gaat varen. De toekomst van de auto is elektrisch en uiteindelijk zal dat in de vaar- en vliegwereld niet anders zijn.

Frauscher Bootswerft heeft een nieuwe elektrische boot gepresenteerd. Het is de opvolger van de 740 Mirage Air uit 2015. Het vaartuig krijgt een flinke upgrade in kracht en gebruik. Zo gaat het vermogen van 60 kW naar 100 kW. De batterijcapaciteit is vergroot van 37.5 kWh naar 80 kWh. Dat komt neer op grofweg 70 procent meer vermogen. In cruise-stand kun je met een snelheid van 6 km/u meer dan 10 uur varen. De boot komt met twee 40 kWh batterijen. Dit zijn dezelfde batterijen die BMW gebruikt in de i3.

De topsnelheid van het 2019-model heeft een topsnelheid van 50 km/u. Vol gas varen heeft natuurlijk wel tot gevolg dat de actieradius sterk afneemt. Je komt tussen 33 en 36 kilometer ver als je op volle snelheid vaart. De boot, die 7,47 meter lang is, kost 213.360 euro exclusief belastingen. Van de Mirage Air bestaat ook een variant met een verbrandingsmotor.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.