Honda e in een stedelijke omgeving
Het koffiedik kijken is begonnen. Welke aantallen kunnen per model worden verwacht?

Er wordt niet altijd volstaan met hoge aantallen, wat de meest eenvoudige formulering is. Uiteraard doet iedere autofabrikant voorspellingen, soms worden die met de buitenwacht gedeeld. Honda is een van de autobouwers die geen geheimen lijkt te koesteren. De Honda e heeft in Duitsland een vanafprijs van € 33.850, voor de versie met een krachtiger elektromotor wordt € 36.850 gerekend. Een koopje is deze zorgvuldig vormgegeven ev bepaald niet.

Dat neemt niet weg dat er wordt gerekend op een jaarlijkse afzet van 10.000 exemplaren in Europa. We zullen deze auto zeker ook in Nederland met de regelmaat van de klok tegenkomen. Bepaald niet verkeerd voor het straatbeeld, ook omdat de auto in frisse kleuren verkrijgbaar is. Nu maar hopen dat men enig lef toont en niet doodgemoedereerd kiest voor het obligate leasegrijs.

De Honda e is net wat anders dan de rest. Standaard heeft de ev een schermoppervlak dat zich uitstrekt over de volle breedte van het dashboard en bovendien zijn de spiegels digitaal; camerabeeld toont wat er aan weerszijden van de auto gebeurt. Het meest wezenlijke nadeel is het accupakket, dat heeft een vrij schamele capaciteit van wat meer dan 30 kilowattuur, hetgeen een rijbereik van ongeveer 220 kilometer oplevert.

Deze ev is de eerste van veel meer. Vanaf 2021 moet ook Honda voldoen aan de strengere milieunormen van de EU. (Via: autonews.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.