Een compacte elektrische ev, een crossover.

De tijd van goudeerlijke hatchbacks, sedans of stationwagons is zo ongeveer voorbij. Tegenwoordig is de gemiddelde auto, hoe groot of klein ook, een suv. Zo ook de Mercedes-Benz EQA.

De auto is gebaseerd op de GLA, maar uiteraard is er gezorgd voor uiterlijke wijzigingen en een elektrische aandrijflijn. Om dat laatste is het vanzelfsprekend te doen. Wat dat betreft komt het ook goed uit dat de Mercedes-Benz EQA een wat hoger model is, dat maakt het namelijk mogelijk om het accupakket in de bodem weg te werken. In geval van de EQA gaat het zelfs om wat een dubbeldeks accu wordt genoemd.

De aandrijflijn is aanvankelijk goed voor 140 kW (191 pk) en het accupakket heeft een opslagcapaciteit van 67 kWh. Het rijbereik bedraagt 426 kilometer (WLTP-norm). Later wordt het aanbod wat verbreed en kan worden gekozen uit verschillende motorvermogens en accupakketten met diverse opslagcapaciteiten. Regulier laden gaat met 11 kW, terwijl voor snelladen op een vermogen van circa 100 kW gerekend kan worden.

Aan de voorzijde heeft de Mercedes-Benz EQA een typische, dichte, zwarte grille zoals zo ongeveer alle elektrische Mercedessen dat hebben. Achterop de auto zien we een uiterst modieuze doorlopende lichteenheid.

Als eerste is de Meredes-Benz EQA 250 leverbaar en wel voor een prijs van € 49.995. Het getal 250 is ogenschijnlijk lukraak gekozen. De leveringsstart is voorzien voor het voorjaar van 2021, geĂ¯nteresseerden hoeven slechts enige maanden geduld te betrachten.

Meer beeld via autoblog.nl.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.