Op de Tokyo Autosalon -een megalomane tuningbeurs- kwam Toyota niet alleen aanzetten met opgekalefaterde bolides als de Toyota iQ 130G MT en de GT 86 Modellista. er was ook een plaats gereserveerd voor een extreme racer op basis van de Prius: de GT300.

Zoals wel duidelijk werd uit een impressie die eerder uitlekte heeft Toyota de ambitie om de Prius (in ieder geval in Japan) actief te marketen via de racewereld. Daarom werd er een circuitvariant van de Prius ontwikkeld die zijn spierballen mag tonen in het Japanse Super GT kampioenschap. Hij is ontwikkeld volgens de specificaties van de GT300-klasse, en zal dus zo’n 300 pk onder de kap herbergen. Exacte specificaties zijn verder nog niet bekend.

De auto werd samen met TRD ontwikkelt en heeft een forse bodykit aangemeten gekregen. Daarnaast is er een forse verlaging doorgevoerd en pronkt er een gigantische spoiler op de achterkant. Het leuke van dit alles: er is nog steeds een elektromotor aanwezig in de aandrijflijn.

Toyota Prius GT300


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Fantastisch ding! Ben benieuwd naar de specs..

‘ Daarnaast is er een forse verlaging doorgevoerd ‘
Nou, neem van mij aan, dit is geen Prius. Is net zoals de GT-R GT500 een totaal andere bodykit, dus onderstel waarschijnlijk niet eens Prius maargoed met een leuk plastic body dat een Prius voorsteld.

Ziet er goed uit die Prius.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.