Toyota onthult op de Autosalon van Parijs de Auris Touring Sports, de eerste stationwagon in zijn klasse met een Full Hybrid aandrijflijn waardoor hij een bijtelling kent van slechts 14%. Na de eerste teaserafbeelding lees je hier alle info.

De Auris Touring Sports heeft net als de nieuwe Auris een opvallend exterieurdesign gekregen. Aan de voorzijde is het design van de nieuwe Auris Touring Sports gelijk aan dat van de hatchback, met LED dagrijverlichting, trapeziumvormige grille en scherpe lijnen. En profil beschikt de Touring Sports over een opvallend schuin geplaatste voorruit, die in een verlengde daklijn overgaat met aluminium dakrails en een geïntegreerde achterspoiler.

Aan de achterzijde kenmerkt de Auris Touring Sports zich door een afwijkende vormgeving van de bumper en achterklep. De laadopening is dan ook maar liefst 80 millimeter lager ten opzichte van de hatchback. Dat vereenvoudigt het inladen. De kofferbak van de Touring Sports is ten opzichte van de hatchback bijna 30 centimeter dieper.

14% bijtelling
Wie de Toyota Auris Touring Sports gaat rijden heeft keuze uit 1,3- en 1,6-liter benzinemotoren, een 1,4-liter of 2,0-liter dieselmotor en natuurlijk de doorontwikkelde 100 kW/136 pk sterke 1,8-liter Full Hybrid aandrijflijn met standaard CVT-automaat. De laatstgenoemde variant valt dankzij zijn lage CO2-uitstoot in de 14% bijtellingscategorie én zorgt dat de Auris Touring Sports vrijgesteld is van wegenbelasting. Er bestaat dus geen twijfel over dat dit de meest verkochte editie in Nederland zal worden.

Multimedia
De basisuitvoering van de Auris Touring Sports omvat in de standaarduitrusting al zaken als climate control, verlichting met Follow Me Home-functie en Hill start assist control, die het wegrijden op hellingen vereenvoudigt. Wie gemak zoekt, kiest voor de uitvoering met Simple Intelligent Park Assist. Dat systeem helpt met 10 sensoren het zoeken naar een geschikte parkeerplek en parkeert de auto vervolgens desgewenst zelf in. Het Toyota Touch-multimediasysteem biedt voortaan ook toegang tot onlinecontent en apps.

De Auris Touring Sports komt medio volgend jaar op de markt. Prijzen worden tegen die tijd ook bekend gemaakt.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.